PERSBERICHT

RECLAMEBUREAU MARKTKUNDE SCHUDT MARKT OP MET ‘PAY WHAT YOU WANT’

Lunteren, 1 mei 2017 – Sinds vandaag werkt reclamebureau Marktkunde met een voor de reclamewereld gedurfd bedrijfsmodel op basis van ‘Pay What You Want’. Het bureau geeft daarmee gehoor aan de nieuwe werkelijkheid voor reclameland waarbij alles draait om creativiteit, effectiviteit en vertrouwen.

In een tijd van wantrouwen, achterdocht en polarisatie zoeken mensen naar bedrijven en merken die authentiek, transparant en betekenisvol zijn. Die vanuit een maatschappelijke gedachte kunnen inspelen op de vraag naar co-creatie en innovatie. Een traditioneel hiërarchisch bureaumodel op basis van uurtje-factuurtje botst daarmee.

Bij Marktkunde draait het om creativiteit, een inspirationele cultuur en wederzijds vertrouwen. Om excelleren vanuit een duurzame visie en het bieden van innovatieve oplossingen waar de klant echt wat aan heeft. En, waarvoor hij zelf bepaalt wat hij betaalt.

“Waarom zou je betalen voor iets dat compleet niet aansluit of niet het gewenste effect heeft?” aldus Marktkunde oprichter Richard Rademaker de Ridder. Daaraan toevoegend: “Nee, we zijn niet gek. Wij vertrouwen erop dat als een opdrachtgever blij is met ons creatieve werk, hij ons daarvoor ook waardeert en ons passend betaalt. Dat is toch heel normaal?”.

“Bij ons geen ego’s, drang naar reclameprijzen of geld als uitgangspunt. Bij Marktkunde staan ‘common-ground’, enthousiasme, daadkracht en een evenwichtig verdienmodel centraal. Dat trekt ook creatief toptalent aan dat niet meer voor de traditionele bureaus wil werken. Wij werken met hybride specialisten die onze mentaliteit begrijpen en daar deel van willen uitmaken zonder dat zij belemmerd worden door remmende aspecten als managementlagen, budgetten en stroperige processen.”

“Wij willen graag werken voor bedrijven die dit begrijpen en zelf ook willen uitdragen. Vanuit wederkerigheid, openheid en vertrouwen werken wij graag samen met hen om op een innovatieve en effectieve wijze het merk of product verder onder de aandacht te brengen en groei te realiseren.”

“Dit alles voor een eerlijke prijs. De opdrachtgever is daarin bepalend en dat kan bijvoorbeeld zijn afhankelijk van het uiteindelijke succes, verkoop of omzet gerelateerd, een vast budget of alleen betalen voor het idee of op basis van royalty’s. Maar bijvoorbeeld ook door het vormen van creatieve coalities of in sommige gevallen een aandeel in het bedrijf.”